Stel direct uw vraag aan onze service desk

Maasvlakte Plaza, al snel een succes

 

Twee maanden na de opening van Maasvlakte Plaza weten vrachtwagenchauffeurs de weg er naartoe uitstekend te vinden. In juni was op zes avonden 90 procent van alle 359 parkeerplaatsen bezet. “Het Havenbedrijf is heel tevreden. Plaza wordt intensief gebruikt door met name containerwegvervoerders op de Maasvlakte. Dat was onze bedoeling”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelde het aantal van beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven naar 750. “We zien dat van maandag tot en met donderdag de truckparking goed bezet wordt. In het weekend is het nog rustig maar begint de bezettingsgraad ook op te lopen”, aldus Paul. “Het wild parkeren op de Maasvlakte is praktisch verdwenen en Plaza kon twee keer ingezet worden als buffer om door een storm en een hack gestrande vrachtwagens op te vangen.”
De meeste chauffeurs komen uit de regio, Noord-Brabant en Oost-Nederland.


Betalen met CargoCard

De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen. Het Havenbedrijf is blij dat veel transportbedrijven de CargoCard inmiddels als betaalmiddel op de parking gebruiken. Intensiever gebruik van de CargoCard maakt immers de weg vrij om deze ook voor andere logistieke zaken in te zetten. En dat kan het logistieke proces verbeteren.

Ook Routiers is tevreden met de eerste twee maanden van hun nieuwe restaurant. “Veel gasten zijn meeverhuisd. Onze lunches worden steeds drukker bezocht omdat we nu ook meer toeristen en zakelijke gasten ontvangen. ’s Avonds blijft het druk tot de sluitingstijd om 23.00 uur”, aldus restauranthouder Trudie Roskam.

Wilt u ook betalen met uw CargoCard? 

Dat kan. Heel eenvoudig, u vinkt via Secure Online onder ‘diensten’ de truckparking Maasvlakte Plaza aan. Vanaf dat moment zijn de CargoCards van uw medewerkers geschikt als toegangspas en kan ook het verblijf worden afgerekend met de CargoCard. Het voordeel is dat u geen onduidelijke declaraties meer hoeft te verwerken, facturatie vindt plaats via een verzamelfactuur.

Deze functionaliteit bieden wij kosteloos aan en geldt alleen voor het afrekenen van het parkeerverblijf, niet voor de overige diensten.

Webdevelopment by Portstream Media