Stel direct uw vraag aan onze service desk

Secure Logistics in winnende team Tech-Celerator iSHARE

Tech-Celerator iSHARE versnelt innovatie rondom delen van data

Donderdag 11 oktober vond de eerste Tech-celerator van iSHARE plaats. De Tech-celerator leverde een schat aan nieuwe, innovatieve oplossingen voor het delen van data op, afkomstig van twintig multidisciplinaire teams, vaak met leden uit verschillende schakels in de keten. Ook Secure Logistics was als founding partner aanwezig. Samen met Ritra, Yellowstar, Portbase en Poort8 heeft Secure Logistics de winnende case uitgewerkt.

Meer dan vijftig developers, hackers, data scientists, business developers en andere specialisten stonden om negen uur ’s ochtends paraat in het kantoor van Hewlett Packard Enterprise in Amstelveen. Met veel enthousiasme gingen zij aan de slag met nieuwe oplossingen voor het delen van data in de logistiek. De inzet: veel exposure, onder meer via de marketingkanalen van iSHARE en de beurs ICT & Logistiek, en kans op financiële steun van de Topsector Logistiek voor verdere ontwikkeling van de oplossing.

In totaal hadden twintig, veelal multidisciplinaire teams, zich ingeschreven voor deze allereerst iSHARE Tech-celerator. Het waren teams van bedrijven die al data met elkaar deelden, maar in iSHARE mogelijkheden zagen om dat proces te verbeteren. Het waren ook teams van bedrijven die nog geen data deelden, maar nu hun kans grepen om daarvoor een interessante oplossing te bouwen. Onder de deelnemers bevonden zich organisaties als Cargonaut, Koopman Logistics, containeroverslagbedrijf ECT, maritiem dienstverlener Dirkzwager, datauitwisselsoftware ECS International, blockchainspecialist Zoof-it en Portbase, het platform voor de Rotterdamse haven.

Aan het eind van de dag diende elk team een drie minuten durende pitch te geven voor de jury, die bestond uit Michiel Haarman (Neutraal Logistiek Informatie Platform, NLIP), Douwe Lycklama (iSHARE), Clemens Essers (Hewlett Packard Enterprise) en Nanne Onland (Cargonaut). De jury beoordeelde de teams onder meer op de concrete uitwerking van hun cases.

Hoofdprijs
Rond de klok van zes maakte de jury bekend welke teams het beste scoorden. De hoofdprijs was weggelegd voor het team van Ritra, Yellowstar, Portbase, Secure Logistics en Poort8, maar ook de teams van ECS International en ECT vielen in de prijzen.


iSHARE en Secure Logistics
Secure Logistics paste haar XS-Key software aan volgens de technische specificaties van het iSHARE afsprakenstelsel. Het is voor Secure Logistics een eerste stap om iSHARE Identiteitsprovider te worden. iSHARE helpt om de digitale identiteit die Secure Logistics aan haar klanten uitgeeft, ook bij andere iSHARE deelnemers in te zetten.

Webdevelopment by Portstream Media