Stel direct uw vraag aan onze service desk

CargoCard verbetert doorstroom trucks City Terminal

CargoCard verbetert doorstroom trucks op City Terminal
Afgelopen week nam de City Terminal de nieuwe uitgang voor personenauto’s en trucks in gebruik. De City Terminal faciliteert de toegang tot een uniek multimodaal shortsea cluster, dat bestaat uit o.a. RST, RSC, Kramer, MRS en Douane. Deze centrale toegang en de daarbij behorende interne baan verwerkt duizenden trucks per etmaal, met pieken van meer dan 400 vrachtwagens per uur. Met behulp van de CargoCard worden chauffeurs binnen enkele seconden door het toegangsproces geloodst. Na afronding van dit proces kunnen zij op gecontroleerde wijze de terminal weer verlaten.

Digitale identiteit
De City Terminal bevindt zich in de Waalhaven te Rotterdam. In het verleden ontstonden bij pieken regelmatig opstoppingen op de Reeweg, de verbindingsweg tussen de terminal en de A15. Door verregaande automatisering, de aanleg van meer parkeerplaatsen, de aanpassing van de infrastructuur en het gebruik van de CargoCard is de doorstroom aanzienlijk verbeterd.
Eenmaal op de terminal zorgt de CargoCard ook daar voor een goede doorstroming. Door interfaces met de achterliggende systemen weet de chauffeur exact waar hij moet laden of lossen. Na een correcte afhandeling van het laad- of losproces kan de chauffeur de terminal weer op vlotte wijze verlaten.
Ook houders van een Digital Safety Passport of PortKey kunnen met hun digitale identiteit geautomatiseerd toegang krijgen tot de City Terminal. Het overleggen van kwetsbare identiteitsdocumenten is hierdoor overbodig geworden, terwijl tegelijkertijd contractors, inspectiediensten of bezoekers tot wel 60% sneller door de poort komen.

Over de CargoCard
De CargoCard is een strikt persoonlijke multisitecard met daarop gecontroleerde gegevens over identiteit en kwalificaties van de houder. Hierdoor kan de CargoCard ingezet worden om op een slimme, snelle en veilige wijze processen te starten en/of af te sluiten. De CargoCard maakt deel uit van het XS-Key platform met de CargoCard, Digital Safety Passport en PortKey. Op het platform zijn meerdere communities actief welke bestaan uit zo’n 6500 bedrijven, 43.000 XS-Keygebruikers uit 33 landen en ca. 80 acceptatielocaties.
Secure Logistics – 100% dochteronderneming van belangenorganisatie Deltalinqs - beheert, onderhoudt en beschermt het XS-Key platform zonder winstoogmerk.

Webdevelopment by Portstream Media