Stel direct uw vraag aan onze service desk

Chemtura Amsterdam – Acceptatiepunt DSP en Deltalinqs Poortinstructie


Waarom de Deltalinqs Poortinstructie bij een bedrijf in Amsterdam?

Gabrielle Olthoff-Schellinger, EHS manager vertelt: ‘Op onze locatie worden onderhoudswerkzaamheden aan de installaties uitgevoerd door verschillende contractors, die allemaal veilig en gezond weer naar huis toe moeten gaan. Daarom geven wij al jarenlang iedereen die bij ons op de locatie komt, een poortinstructie. Toen wij deze wilden vernieuwen, kwamen wij op het spoor van de Poortinstructie van Deltalinqs. Een gezamenlijke instructie die aangevuld kan worden met een bedrijfsspecifieke toelichting sprak ons erg aan. Onze contractors komen immers niet alleen bij ons, maar ook op andere locaties. Een consistentie veiligheidsboodschap is dan erg effectief. Wij hebben een korte aanvulling die ingaat op onze specifieke situatie. Daarnaast onderstrepen wij volledig dat er een betrouwbare registratie moet zijn van het toetsresultaat en het Digital Safety Passport past daar in’.


Peter van Loo, beleidsadviseur Veiligheid en Security van Deltalinqs vult aan:’Chemtura is als lid van de VNCI van harte welkom om met onze gezamenlijke Poortinstructie te werken, mede in het belang van onze leden. Veel van de contractors die in het Rotterdamse actief zijn, zijn dat ook in deze regio. Voor hen is een consistente lijn op het gebied van de veiligheid zeer wenselijk, voor het beklijven van de boodschap, maar ook om efficiency redenen. Het stelsel ‘werken met derden’ voorziet hierin. Door de betrouwbare registratie op een Digital Safety Passport kan en mag elke opdrachtgever erop vertrouwen dat de Poortinstructie op kwalitatieve wijze is gegeven en geborgd. Dat scheelt tijd en door de consistente veiligheidsboodschap zijn wij er van overtuigd dat dit het veiligheidsbesef ten goede komt’.


Wat houdt de pilot in?
Peter van Loo: Het toetsen van de poortinstructie gaat nu nog met papier. We zien echter meer en meer dat bedrijven willen overgaan naar het digitaal aanbieden van de instructie en de toets. Halverwege vorig jaar zijn we daarom gestart met een eerste pilot om aan deze wens invulling te geven. Bij Chemtura start een tweede pilot. Hier zullen we met name kijken hoe de ID-check van de examinator biometrische identificatie het beste kan worden ingevuld. De examinator speelt een belangrijke rol in het stelsel. De combinatie met het Digital Safety Passport zorgt voor een nieuwe, efficiënte en vooral betrouwbare opleidingenregistratie’.
Digital Safety Passport


Suzanne Brussaard, Business Development Manager Secure Logistics: ‘Net als veel andere opdrachtgevers zal ook Chemtura haar aanvullende instructie op het DSP registreren. Zowel opdrachtnemer als opdrachtgever kunnen zo precies zien over welke instructies de medewerker beschikt. Dat kan via een webportal, een smartphone of met een kaartlezer, het is maar net wat het beste bij de situatie past. Het Digital Safety Passport neemt veel administratieve rompslomp uit handen. Rechtstreekse koppelingen met de examenregisters van CDR, SIR en Deltalinqs zorgen ervoor dat alle genoten opleidingen real-time geregistreerd staan en bewaakt worden’.


Gemachtigd Examinator
Een training Gemachtigd Examinator maakt onderdeel uit van het Nieuwe Werken met Derden. De Securitas beveiligers bij Chemtura voldoen aan de criteria en hebben inmiddels de training gevolgd.

chemtura

 

 

Webdevelopment by Portstream Media