Stel direct uw vraag aan onze service desk

De opmars van biometrie en de risico's daarvan

Biometrie is in opmars. Het is de snelste manier van persoonsidentificatie. Biometrische gegevens zijn per definitie persoonlijk en - indien de juiste gebruikt worden - nagenoeg nog niet te vervalsen.

Het toepassen van biometrie alleen om een proces te beveiligen is echter niet voldoende. Gebrek aan zorg voor het achterliggend proces is niet zonder risico’s. Ook hier geldt uiteraard dat een proces zo sterk is als de zwakste schakel.

Graag wijzen wij u op het risico van het opslaan van de biometrische gegevens in databases. In juni 2015 zijn hackers er in geslaagd om een database van de US Office of Personnel Management te hacken. Deze database bevatte ook 1,1 miljoen vingerprints van onder andere geheim agenten (lees meer op http://www.biometricupdate.com/201512/the-risk-of-centralized-storage-for-biometric-data).

Het maakt duidelijk dat vooraf moet worden nagedacht over het volledige proces waar biometrie deel van uit maakt

The US OPM heeft na het hack incident besloten om naar een multi-factor authenticatie te gaan, hetgeen betekent dat om een persoon elektronisch te identificeren er drie verschillende onderdelen nodig zijn.:

• Een paswoord (iets dat je weet)
• Een smartcard (iets dat je bezit)
• Biometrische data (iets dat je bent)

In de oplossingen van Secure Logistics worden de biometrische data opgeslagen op de smartcard waardoor deze niet kunnen worden gehackt zoals via de link omschreven. De kaarthouder beslist zelf waar en wanneer hij deze uit laat lezen. Veiligheid van de biometrische gegevens is maximaal geborgd en het risico van centrale databases uitgebannen.

De kosten van het gebruik van deze slimme biometrische oplossing zijn relatief laag. Dat komt bijvoorbeeld omdat Secure Logistics geen winstdoelstelling heeft. En ook omdat Secure Logistics een landelijke dekking heeft met meer dan 25.000 gebruikers. Samen hebben we ervoor gezorgd dat toegangsprocessen in de logistieke en haven industriële sector sneller en veiliger zijn geworden.

Wilt u weten welke voordelen de oplossingen van Secure Logistics voor uw bedrijf bieden? Neemt u dan contact met ons op via 010-4637777.

Webdevelopment by Portstream Media