Stel direct uw vraag aan onze service desk

Fast XS - Vernieuwing in Zeeland

Vrijdag 18 november jl. zijn Supermaritime, Zeeland Seaports en Zeeland Connect samen met Secure Logistics op bezoek geweest bij Uniport.
Het bezoek werd georganiseerd in het kader van Fast-XS, een project van Zeeland Connect dat tot doel heeft om aanmelding en toegang tot de Zeeuwse havens zo veel mogelijk te standaardiseren. Door het reduceren van administratieve handelingen en wachttijden aan de poort, wordt het vestigingsklimaat in de Zeeuwse havens aantrekkelijker.

De bezoekers waren onder de indruk van de werking en behaalde resultaten van de CargoCard bij Uniport; Uniport heeft dankzij de CargoCard snelle doorstroom aan de poort, 0 ladingdiefstal en een zuivere registratie van alle procespunten. Dit laatste is met name belangrijk voor de AEO- en ISPS compliancy. Martien Burger, directeur Supermaritime vertelt: ‘Ik zie zeker de meerwaarde van dit systeem voor de Zeeuwse regio. Het wordt tijd dat we gewoon mee gaan doen. De CargoCard is een proven concept waar veel winst mee te behalen valt’.

Uniport is een deep- en shortsea multipurpose terminal gevestigd in de Waalhaven. Al sinds 2005 werkt Uniport naar volle tevredenheid met de CargoCard van Secure Logistics. Meer dan 80% van de chauffeurs komt het terrein op met de CargoCard. Op basis van de voormelding krijgt de chauffeur bij de Do-It-Yourself balie precies door waar de lading gehaald of gelost kan worden. Door de interface met het logistieke systeem wordt het terminal proces stap voor stap gevolgd. Alleen als alle processtappen zijn doorlopen, kan de chauffeur het terrein weer verlaten.

De CargoCard is een strikt persoonlijke pas waarmee chauffeurs snel en veilig toegang kunnen krijgen tot 65 locaties in Nederland, België en Duitsland. Door de biometrie kunnen processen met de CargoCard worden aangestuurd. Voor het Fast-XS project bieden de topsector Logistiek, Zeeland Connect en Secure Logistics tot 30 september 2017 een introductiekorting. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Zeeland Connect via info@zeeland-connect.nl, of Secure Logistics via 010-4637777 en vraag naar Frank Hozeman of Suzanne Brussaard.

Webdevelopment by Portstream Media