Stel direct uw vraag aan onze service desk

CargoCard: Verdubbeling capaciteit en 97% kostenbesparing

CargoCard: Verdubbeling capaciteit en 97% kostenbesparing
Onderzoek wijst uit: CargoCard versnelt het toegangsproces aanzienlijk, verdubbelt de terminal capaciteit èn verlaagt kosten

Een internationaal projectteam bestaande uit 4e jaars studenten van de Rotterdam Business School hebben gedurende vier maanden het toegangsproces van een terminal met het CargoCard XS-Keysysteem onderzocht en vergeleken met het toegangsproces van een terminal zonder het CargoCard XS-Keysysteem.

De resultaten zijn indrukwekkend. Het ontvangen en registreren van 1000 bezoekers neemt op een terminal met het XS-Keysysteem 2,2 uur in beslag (8 seconden per bezoeker), tegenover 83 uur bij een terminal zonder XS-Keysysteem (15 minuten per bezoeker). Dit betekent een besparing van 97%
Naast het toegangsproces is ook gekeken naar het effect op de laad- en loscapaciteit van de terminal. Op de terminal met het XS-Keysysteem kunnen 40 trucks per uur afgehandeld worden, op een vergelijkbare terminal zonder het XS-Keysysteem waren dat 20 trucks per uur. Dit betekent een verdubbeling van de terminalcapaciteit, oftewel 50% meer trucks per uur.

De CargoCard maakt deel uit van het XS-Keysysteem, dat ontwikkeld is door en voor bedrijven in het Haven Industrieel Complex. Het geeft bezoekers en werknemers snel en betrouwbaar toegang tot beveiligde gebieden op basis van een strikt persoonlijke smartcard, voorzien van biometrie. Met het XS-Keysysteem kunnen desgewenst identiteits- en certificaatcontroles volledig geautomatiseerd worden.
De CargoCard is speciaal bedoeld voor transportbedrijven. Andere smartcards van het XS-Keysysteem zijn de PortKey (regelmatige bezoekers) en het Digital Safety Passport (Veiligheidsopleidingen).

Wilt u weten hoeveel tijd u voor uw organisatie kunt besparen? Neemt u dan contact met ons op via info@secure-logistics.nl of via telefoonnummer 010-4637777 en vraagu naar de afdeling Business Development.

Webdevelopment by Portstream Media