Stel direct uw vraag aan onze service desk

Vanaf 1 mei 2017 zal Deltalinqs de registraties in het papieren veiligheidspaspoort niet meer ondersteunen

Omdat de transitie naar de nieuwe werkwijze voor de Deltalinqs-veiligheidsinstructies en -examinering enigszins achterblijft bij de verwachting, heeft Deltalinqs besloten de overgangsperiode te verlengen tot 1 mei 2017.

Ruim twee jaar geleden heeft Deltalinqs alle gebruikers van de Deltalinqs Poortinstructie en de andere instructies voor gevaarlijke gassen (H2S, CO, HF en HCN) schriftelijk op de hoogte gebracht van de overgangstermijn om over te stappen naar de nieuwe werkwijze voor de Deltalinqs-veiligheidsinstructies en -examinering. In de bijbehorende brief is aangegeven dat het instrueren en toetsen met behulp van de verouderde instructieboekjes met CD-ROM(s) tot uiterlijk 1 januari 2017 mogelijk zijn, waarbij de geldigheidsduur van de toets zelf (‘stempeltje’ in het papieren veiligheidspaspoort) eveneens is gelimiteerd tot 1 januari 2017.

Nu dat Deltalinqs de overgangsperiode tot 1 mei 2017 heeft verlengd, betekent dit 
dat alle gebruikers extra tijd hebben om over te stappen naar de nieuwe werkwijze, met nog meer mogelijkheden voor implementatie nu het Computer Based Testing (CBT) komend voorjaar beschikbaar gaat komen. De introductie van het CBT zal begin volgend jaar plaatsvinden en creëert voor een aantal bedrijven de mogelijkheid om ook met de nieuwe instructies te kunnen gaan werken, omdat deze werkwijze beter aansluit op hun dagelijkse praktijk.

Komend voorjaar zal een speciale voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd om belanghebbenden te informeren over de nieuwe mogelijkheid van CBT en het verkrijgen van een Deltalinqs-licentie via onze nieuwe uitvoeringsorganisatie. Daarnaast is dit ook het moment waarop alle recente ontwikkelingen rondom de implementatie van het Digital Safety Passsport (DSP) en de RDM Training Plant zullen worden gedeeld.

NB Na 1 mei 2017 zal Deltalinqs de verouderde werkwijze met instructieboekjes en registraties in het papieren veiligheidspaspoort (PSL) niet meer ondersteunen.

Webdevelopment by Portstream Media