Stel direct uw vraag aan onze service desk

Supermaritime neemt CargoCard in gebruik

Op donderdag 20 april was de officiële ingebruikname van de CargoCard door gedeputeerde Van der Maas.

Bij de toepassing op Supermaritime wordt de CargoCard gecombineerd met de daarachterliggende ontvangst van de - in dit geval - uien en aardappelen. Het logistieke proces wordt daarmee verder geautomatiseerd. Supermaritime verwacht met het CargoCard systeem het logistieke proces aanzienlijk te verbeteren.

Het verder ontwikkelen en testen van het systeem zal plaatsvinden in samenwerking met de eerste gebruiker Arjazon uit Kruiningen. Vervolgens zal het systeem geleidelijk verder worden uitgerold naar andere uien- en aardappelverladers.

Het project FastXS, onderdeel van Zeeland Connect, is de verbindende factor. FastXS beoogt de toegang tot terminals in de Zeeuwse regio op een uniforme wijze te laten verlopen, zodat de afhandeling van toegang tot een terminal sneller, veiliger en efficiënter kan verlopen. Supermaritime is het eerste bedrijf in de Zeeuwse regio dat door het project FastXS gebruik maakt van de CargoCard.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Topsector Logistiek, Secure Logistics, Zeeland Seaports en het logistieke netwerk Zeeland Connect.

Webdevelopment by Portstream Media