Rotterdam, 3 juni 2024 – Secure Logistics B.V., leverancier van trusted identities en toegangsoplossingen, kondigt met trots een samenwerking aan met IDEMIA Public Security, een toonaangevende producent van biometrische technologieën. Deze samenwerking zal zich richten op de implementatie van de biometrische verificatiemethode ‘Fingerprint’, oftewel vingerafdrukherkenning, voor toegangscontrole aan de poort.  

Cor Stolk, Algemeen Directeur van Secure Logistics, benadrukt de redenen voor de keuze van IDEMIA Public Security als partner: "We hebben gekozen voor IDEMIA vanwege hun sterke ondersteuning en hun positie als toonaangevende leverancier van biometrische technologieën binnen Europa. De technologie achter Fingerprint kenmerkt zich door onder andere controles op liveness detection, wat resulteert in nog minder foutgevoeligheid en een snelle verificatie aan de poort. Door de vingerafdruk te verifiëren met de op onze XS-Key geplaatste template, in plaats vanuit een database, behoudt de gebruiker altijd volledige controle over eigen gegevens. Dit zorgt voor maximale privacybescherming voor onze klanten.''   

Fingerprint zal beschikbaar zijn voor acceptatiepunten vanaf 1 juli 2024.  

Over IDEMIA Public Security 
IDEMIA Public Security, een divisie van de IDEMIA Group, is een vooraanstaande leverancier van betrouwbare biometrische oplossingen op het gebied van openbare veiligheid, identiteit, reizen en transport, en toegangscontrole. De oplossingen zijn ontwikkeld met geavanceerde beveiligingsfuncties en encryptietechnologieën, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om veiligere omgevingen te creëren, waarin mensen leven, communiceren en vrij in kunnen bewegen. Voor meer informatie ga naar www.idemia.com of volg @IDEMIAGroup op X.