Onze stagiaire Isabel, studente Commerciële Economie & Marketing of Social business aan Hogeschool Rotterdam, heeft haar stage met succes afgerond! Ze blikt terug op haar ervaringen en hoogtepunten van de afgelopen zes maanden. 

 Wat waren vooraf jouw verwachtingen van de stage? 
"Mijn verwachtingen waren vooral gericht op het leerzame aspect van de stage," vertelt Isabel. "Ik vond het interessant, omdat het een hele andere branche was dan wat ik gewend was. Ik wilde graag meer leren over de logistiek en mijn sociale vaardigheden verbeteren, zoals omgaan met collega’s, het deelnemen aan externe afspraken en het communiceren met klanten." 

 Wat heb je zoal gedaan tijdens je stage? 
“Ik heb gedurende mijn stage een breed scala aan taken uitgevoerd, zoals het bedenken en schrijven van content, het communiceren met agencies en het oplijnen van externe communicatie, zoals handleidingen en nieuwsbrieven. Daarnaast heb ik ook een stageopdracht uitgevoerd die in het teken stond van klantverbeteringen. Ik werkte hierbij nauw samen met Romy, mijn collega op de MarCom-afdeling. "Het directe contact en de korte lijntjes maakten het werk heel dynamisch en boden veel mogelijkheden.’’  
 
Hoe heb je de stage ervaren? 
"Ik heb mijn stage bij Secure Logistics als zeer positief ervaren," zegt Isabel enthousiast. ‘’ Ik kreeg veel eigen verantwoordelijkheid en hierdoor waren er veel mogelijkheden om te leren. Ik voelde me echt onderdeel van het team en heb echt mijn steentje kunnen bijdragen op het gebied van marketing en communicatie. 

 Wat heb je geleerd tijdens je stage? 
“Mijn stage was an sich erg leerzaam, maar ik heb me het meeste kunnen ontwikkelen op: 
Sociale vaardigheden: het effectief omgaan met collega’s, klanten en externe partijen. 
Professionaliteit: Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik me moet gedragen in een zakelijke omgeving. 
Waarde van een stagiair: Ik heb ontdekt dat er een stagiair zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie. Het feit dat ik meerdere werkzaamheden mocht uitvoeren en daarnaast ook een onderzoek kon doen wat echt een impact heeft op de business, heeft dit bevestigd.”  

Wat waren je hoogtepunten? 
“De hoogtepunten van mijn stage waren: 
Het bezoek aan de Truckparking op de Maasvlakte: "Het was een unieke ervaring om een van onze klantlocaties te bezoeken. Het is erg waardevol om onze producten en diensten in de praktijk te zien. Voor mij werd het hierdoor nog duidelijker wat onze impact is om het optimaliseren van logistieke processen, met name toegang. Dit heeft me veel inzichten gegeven. Daarnaast was de deelname aan de Multimodaal Transport Expo ook een van mijn hoogtepunten. Het was de eerste keer dat ik van zo dichtbij kon meekijken over hoe een beursdeelname in zijn werk gaan. Het was erg leuk om deel te nemen aan dit evenement en het vakgebied in actie te zien." 

Wat waren de grootste uitdagingen? 
“Een van de grootste uitdagingen voor mij was professioneel blijven, en het scheiden van privé en zakelijk. Ik ben best wel een bubbly persoon en heb de neiging om snel te informeel te worden. Door de afspraken met agencies heb ik me hierin al kunnen verbeteren. Daarnaast vond ik het erg spannend om te spreken een grotere groep mensen. Echter, durf ik te zeggen dat ik deze angst wel heb overwonnen!" 

 Wat zou je medestudenten/toekomstige stagiairs willen meegeven? 
"Wees niet bang om met iedereen te praten en stap uit je comfortzone. Neem initiatief, dit zal je helpen om het meeste uit je stage te halen!" 

 Hoe kijk je naar je professionele toekomst? 
“Ik kijk met vertrouwen naar mijn professionele toekomst. Ik ga binnenkort een minor in ondernemerschap en consultancy te volgen en daarna afstuderen met een afstudeerstage. Na mijn bachelor wil ik nog graag een master doen en focussen op een specifiek vakgebied. Mijn ambitie is om een allround marketeer te worden en uiteindelijk een team aan te sturen. Vanzelfsprekend ga ik mij eerst volledig focussen op mijn studie 😉" 

 “Mijn stage bij Secure Logistics was een waardevolle ervaring die mij goed heeft voorbereid op mijn toekomstige (zakelijke) carrière. Ik wil de collega’s van Secure Logistics bedanken voor deze mogelijkheid en voor de leerzame en gezellige maanden, en ik ga het zeker missen!”