Wat is de aanleiding voor een nieuwe biometrie oplossing?
Begin dit jaar heeft de huidige leverancier van onze Fingervein oplossing ons op de hoogte gesteld van het per direct ‘End-of- Life’ gaan van Fingervein. Als directe reactie hebben we geprobeerd eventueel nog beschikbare Fingerveins te verkrijgen, maar helaas bleek dit niet mogelijk. Om deze reden waren we genoodzaakt om direct te stoppen met het aanbieden van de Fingervein oplossing.

Waarom is er gekozen voor Fingerprint i.p.v. Fingervein?
De technologie achter Fingerprint (vingerafdrukherkenning) is aanzienlijk verbeterd door onder andere controles op liveness detection, wat resulteert in nog minder foutgevoeligheid. Door de vingerafdruk te verifiëren met de op onze XS-Key geplaatste template, in plaats vanuit een database, behoudt de gebruiker altijd volledige controle over eigen gegevens. Dit zorgt voor maximale privacybescherming voor onze klanten.

Wat is liveness detection?
Liveness-detection is een techniek waarbij een algoritme veilig vaststelt of de bron van een biometrisch monster afkomstig is van een levend mens, en of deze persoon fysiek aanwezig is tijdens het verificatieproces aan de poort.

Waarom is er gekozen voor IDEMIA Public Security als partner?
We hebben gesprekken gehad met verschillende gerenommeerde partijen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor IDEMIA vanwege hun sterke ondersteuning en hun positie als toonaangevende leverancier van biometrische technologieën binnen Europa.

Wie is IDEMIA?
IDEMIA is een Franse toonaangevende speler op het gebied van biometrie en cryptografie. Sinds de oprichting heeft IDEMIA als missie om de wereld veiliger te maken door middel van haar uitgebreide expertise op deze gebieden. Met cutting-edge oplossingen is IDEMIA de voorkeurspartner geworden voor honderden overheden en duizenden bedrijven in meer dan 180 landen. Klik hier voor meer informatie over IDEMIA.  

Is het gebruik van Fingerprint volledig veilig en AVG-proof?
Ja, Fingerprint is volledig veilig en AVG-proof. Door de vingerafdruk te verifiëren op onze XS-Key geplaatste template, in plaats vanuit een database, behoudt de gebruiker altijd volledige controle over eigen gegevens. Dit zorgt voor maximale privacybescherming voor onze klanten.

Vanaf wanneer is Fingerprint beschikbaar?
Vanaf 1 juli 2024 kunnen acceptanten Fingerprint units bestellen.

Wordt op de huidige Fingervein acceptatiepunten, Fingervein direct vervangen voor Fingerprint?
Nee, op de huidige acceptatielocaties waar Fingervein gebruikt wordt, worden deze niet direct vervangen, tenzij een acceptatielocatie zelf hiervoor kiest. 

Blijven we Fingervein bijschrijven op de XS-Key?
Ja, we zullen het Fingervein template blijven bijschrijven op de XS-Key.

Hoe werkt het gebruik van Fingerprint aan de poort?

1.  De geregistreerde Fingerprint informatie wordt opgeslagen op de persoonlijke XS-Key die de gebruiker bij zich draagt. De XS-Key bevat een chip, waarop de Fingerprint gegevens veilig zijn opgeslagen.
2.  Bij de poort bevindt zich een kaartlezer en een Fingerprint scanner. Wanneer de gebruiker toegang wil verkrijgen, plaatst de gebruiker de XS-Key in de kaartlezer.
3.  Nadat de XS-Key is gelezen, wordt de gebruiker gevraagd om de vinger op de Fingerprint scanner te plaatsen.  Vervolgens leest de scanner de vingerafdruk en zet deze om in een digitaal sjabloon.
4.  De scanner vergelijkt de gescande vingerafdruk met de Fingerprint informatie die op de XS-Key is opgeslagen. 
5.  Als de gescande Fingerprint overeenkomt met de gegevens op de XS-Key, worden de gegevens van XS-Key gelezen en verstuurd naar het toegangscontrole systeem. Vervolgens gaat de slagboom omhoog!

Wat is de prijs voor het implementeren van de Fingerprint-technologie op locatie?
Wil je meer informatie over de prijzen van Fingerprint? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Secure Logistics of stuur een e-mail naar sales@secure-logistics.nl. 

Ik ben een kaartacceptant:

Hoe zit het met vervanging als ik een Hardware SLA heb afgesloten voor Fingervein?
Als je een Hardware SLA (Service Level Agreement) hebt afgesloten voor Fingervein, blijft de bestaande hardware ondersteuning van kracht zoals overeengekomen in de SLA. Indien vervanging noodzakelijk is, zal dit gebeuren volgens de voorwaarden van jouw SLA. Neem contact op met je accountmanager bij Secure Logistics voor specifieke details en eventuele opties voor de overstap naar Fingerprint units.

Is de huidige Fingervein oplossing gemakkelijk om te bouwen naar Fingerprint?
Ja, we hebben een zuilunit ontworpen met dezelfde afmetingen als de Fingervein. Hierdoor kunnen de hardware-units eenvoudig worden omgewisseld, zonder aanpassingen aan de bestaande zuil. Dit maakt de overgang van Fingervein naar Fingerprint snel en gemakkelijk, waardoor de downtime tot een minimum wordt beperkt en de continuïteit van de service wordt gewaarborgd.

Wat zijn de schoonmaakinstructies van Fingerprint?
De Fingerprint unit is bestand tegen vuil op het de sensor, waardoor je deze niet hoeft schoon te maken in tegenstelling tot andere biometrische sensoren.

Voor algemeen onderhoud
Om het sensoroppervlak schoon te maken, kun je een krasvrije en absorberende doek gebruiken, zoals een zeem of microvezeldoek. Gebruik geen chemicaliën om het sensoroppervlak van de unit schoon te maken.

Substanties op het oppervlak
Indien er voedsel, saus, industrieel vet of een olieachtige substantie op het oppervlak komt, kan de plaat schoongemaakt worden met een licht vochtige doek (niet druipnat) met isopropylalcohol of een schoonmaakmiddeloplossing. 
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld tijdens het reinigen en dat de doek licht vochtig is en niet druipnat.

Gebruik geen schurende middelen die krassen kunnen veroorzaken op het actieve sensoroppervlak. Eventuele chemische of mechanische schade aan het apparaat valt niet onder de garantie. Houd hier rekening mee tijdens het onderhoud.

Activeerlocaties:

Wanneer wordt mijn baliewerkplek aangepast, zodat ik ook Fingerprints kan verwerken? 
Onze accountmanagers nemen binnenkort contact met je op om samen te bespreken wat er nodig is om de Fingerprint functionaliteit aan de baliewerkplek toe te voegen. We zullen samen met de vereisten doornemen en een plan opstellen om de aanpassingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
 
Krijgen mijn medewerkers een training m.b.t. het bijschrijven van Fingerprint op de XS-Keys? 
Ja, wanneer een locatie een Fingerprint activatiepunt wordt, krijgen jouw medewerkers een training voor het bijschrijven van Fingerprint op de XS-Key. 
 
Past het Fingerprinttemplate op alle in omloop zijnde XS-Keys (CargoCard, PortKey en Digital Safety Passport)?
Ja, er is voldoende ruimte op de XS-Key om de benodigde Fingerprint functionaliteit toe te voegen, waardoor alle in omloop zijnde XS-Keys, inclusief CargoCard, PortKey en Digital Safety Passport, kunnen worden bijgewerkt.

Ik ben een kaarthouder:

Welke activeerlocaties schrijven de Fingerprint op de kaart?
Vanaf 1 juli is het mogelijk om Fingerprint te laten bijschrijven op de XS-Key op onze servicelocatie op Maasvlakte Plaza (Hormuzstraat 50, 3199 KW Maasvlakte Rotterdam) 

Wat moet de XS-Key gebruiker doen wanneer een acceptatielocatie overgaat op Fingerprint?

Controle in XS-ID Online
Log in op XS-ID Online om te controleren of de actieve XS-Key van de gebruiker een Fingerprint bevat. 

De XS-Key bevat Fingerprint
Als de XS-Key al een Fingerprint bevat, is de XS-Key gebruiker gereed om deze te gebruiken bij de Fingerprint acceptatielocaties.

De XS-Key heeft nog geen Fingerprint 
Als er nog geen Fingerprint op de XS-Key staat, moet de XS-Key gebruiker Fingerprint laten bijschrijven op de XS-Key bij een activeerlocatie. Bij de activeerlocatie wordt de vingerafdruk op de XS-Key toegevoegd en geactiveerd voor gebruik bij de nieuwe Fingerprint acceptatielocaties. 

Let op: vanaf 1 juli is het vooralsnog uitsluitend mogelijk om Fingerprint bij te laten schrijven op Maasvlakte Plaza. 
 
Is Fingerprint verplicht?  
Nee, het gebruik van Fingerprint is niet verplicht. Echter, wanneer een acceptatielocatie overgaat op Fingerprint is het wel noodzakelijk om de vingerafdruk te laten bijschrijven op de XS-Key om toegang te blijven krijgen tot de desbetreffende locatie.
 
Waarom worden er twee Fingerprints gemaakt? 
Er worden twee vingerafdrukken gemaakt als een extra veiligheidsmaatregel om het verificatieproces te verhogen en om ervoor te zorgen dat de gebruiker altijd toegang heeft, zelfs als één van de vingerafdrukken niet goed wordt gelezen. 

Van welke twee vingers wordt er een Fingerprint gemaakt? 
De vingerafdrukken worden gemaakt van de middelvinger en de wijsvinger van de linkerhand. Wanneer de vrachtwagenchauffeur in de cabine zit, is de linkerhand namelijk dichter bij de toegangszuil. Dit maakt het proces van het scannen van de vingerafdrukken nog efficiënter voor de gebruiker.

  Wat kan ik doen als het niet lukt om een Fingerprint te maken? 

  1.    Controleer de plaatsing 
  Zorg ervoor dat je de vinger correct plaatst op de vingerafdrukscanner. De vinger moet volledig contact maken met de scanner en goed worden gecentreerd om een nauwkeurige scan te garanderen.

  2.    Probeer verschillende vingers
  Als het niet lukt om een Fingerprint te maken met één vinger, probeer dan de andere vinger. Soms kan de ene vinger beter worden gescand dan de andere vanwege verschillen in huidtextuur of vochtigheid.

  3.    Reinig de vinger en de scanner
  Zorg ervoor dat zowel de vinger als de vingerafdrukscanner schoon en droog zijn. Vuil, olie of vocht op de vinger of op de scanner kunnen de kwaliteit van de scan beïnvloeden.

  4.    Probeer het opnieuw
  Is het niet gelukt om een vingerafdruk te maken? Gelieve de bovenstaande stappen te herhalen. 

  5.    Neem contact op met de acceptatielocatie of Secure Logistics
  Als je na het uitvoeren van bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de acceptatielocatie of de Customer Service Desk van Secure Logistics. Onze collega’s helpen je graag verder!

  Wat als een XS-Key gebruiker last heeft van beschadigde vingers?
  XS-Key gebruikers met beschadigde vingers kunnen problemen ondervinden bij het registreren van hun vingerafdruk. Dit is ook de reden waarom er twee vingers worden afgenomen bij het registratieproces. Door twee vingers te registreren, vergroten we de kans op een succesvolle verificatie, zelfs als één van de vingers beschadigd is. 

  Wij adviseren een acceptatielocatie met biometrie om alternatieve verificatiemethoden aan te bieden voor XS-Key gebruikers met beschadigde vingers, zoals het inschakelen van een medewerker voor handmatige verificatie in dergelijke gevallen.