Aviko
Dr. A. Ariensstraat 31
Industrieterrein Steenderen
7221 CA Steenderen

Steenderen is de hoofdlocatie van Aviko bv en sinds kort is daar het grootste vrieshuis van de Aviko groep operationeel. In combinatie met de ingebruikname van dit vrieshuis is ook de toegang voor vrachtverkeer naar het Aviko terrein opnieuw opgezet.

Vanuit het oogpunt van voedselveiligheid is het van groot belang dat Aviko weet wie er wanneer op de locatie Steenderen is (geweest). Maar ook vanuit persoonlijke veiligheid is het belangrijk dat enkel mensen op het terrein kunnen komen die een gedegen veiligheidsinstructie hebben gehad. Met honderden bezoekers per dag is het vanzelfsprekend van groot belang om dit proces veilig, slim en privacy-proof in te richten.

Om de veiligheid van bezoekers en consumenten te kunnen borgen, heeft Aviko besloten vanaf 1 december 2020 gebruik te gaan maken van de CargoCard voor het verkrijgen van toegang tot de locatie Steenderen. Het uiteindelijke doel is om de CargoCard op alle locaties van Aviko in te zetten  als standaard toegangssysteem.

Vanaf 1 december 2020 krijgen  chauffeurs daarom alleen toegang tot de locatie Steenderen met een geldige CargoCard. Voor Aviko betekent dit dat enkel mensen de locatie betreden die ook toegang hebben en dat bekend is welke mensen op de locatie aanwezig zijn. Ook is compliance met wet- en regelgeving ten aanzien van persoonsgegevens geborgd en tegelijkertijd besparen vervoerders tot 60% tijd op het extra parkeren, in- en uitstappen en onnodig wachten aan de balie ten behoeve van het aanmelden en identificeren. Bovendien hoeven er aan de poort geen ID-documenten meer overlegd of gescand te worden.

Voor chauffeurs die een enkele keer op het terrein komen, is een eenmalige pas voorzien die door de portier verstrekt wordt.


Hoe werkt het?

  • Koel/vries vervoerders:

U ontvangt een transport opdracht via Transporeon. Op basis daarvan boekt u een tijdslot om te laden dan wel te lossen. Bij aankomst in Steenderen parkeert uw chauffeur de auto op de parkeerplaats bij de portier. Hij meldt zich telefonisch aan bij de betreffende expeditie. Chauffeur krijgt een dock toegewezen voor laden/lossen. Chauffeur rijdt vervolgens naar de slagboom, houdt de pas voor de paslezer en kan het terrein oprijden.

Uiteindelijk zal dit proces nog verder geautomatiseerd worden zodat chauffeurs die op tijd zijn direct een dock toegewezen krijgen en door kunnen rijden naar de slagboom.

  • Aardappel transporten

Om de doorstroming te bevorderen vindt bij aankomst bij de locatie Steenderen  een camera herkenning plaats van het kenteken en opleggernummer.

De aardappeltransporten worden gepland met een uniek ritnummer. Dit ritnummer staat centraal bij de afwikkeling van een rit. Voor aankomst worden door de interface met de vervoerder het kenteken en opleggernummer gekoppeld aan het ritnummer in het systeem van Aviko.

Bij de camera herkenning wordt eerst gecontroleerd of het kenteken gekoppeld is aan een  verwacht ritnummer. Indien geen match, wordt de chauffeur naar een parking gewezen om zich te melden bij de portier. Indien het kenteken bekend is, wordt de truck doorgestuurd naar de weegbrug.

Voor de weegbrug vind een herkenning plaats van het opleggernummer. Dit moet overeenkomen met het digitaal doorgekregen opleggernummer. Indien het opleggernummer niet overeenkomt wordt de chauffeur via een intercom aangesproken ter verificatie van juiste ritnummer.

Als het kenteken en opleggernummer bekend is in het systeem van Aviko, wordt de weging uitgevoerd en krijgt de chauffeur door het aanbieden van zijn CargoCard toegang tot het terrein om zijn vracht af te leveren.

 

  • Overig vervoerders

U ontvangt van uw opdrachtgever een opdracht om bij Aviko goederen aan te leveren. Deze zal veelal voorzien zijn van een gewenste lostijd. Bij aankomst in Steenderen parkeert uw chauffeur de auto op de parkeerplaats bij de portier. Hij meldt zich telefonisch aan bij de betreffende expeditie. Chauffeur krijgt een dock / deur toegewezen voor laden/lossen. Chauffeur rijdt vervolgens naar de slagboom, houdt de pas voor de paslezer en kan het terrein oprijden.

Aanvragen meerdere CargoCards