DSM Food Specialties B.V.
Alexander Fleminglaan 1
2613 AX Delft

DSM in Delft is het biotechnologiecentrum van DSM voor onderzoek en biotechnologische productie van voedingsingrediënten, grondstoffen, antibiotica en enzymen. Op deze locatie werken dagelijks zo’n 1200 medewerkers en nog eens gemiddeld zo’n 100 Contractor medewerkers.

Veiligheid Voorop
Voor DSM heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Dat geldt niet alleen voor de eigen medewerkers, maar net zo voor de medewerkers van haar contractors. Iedereen die voor DSM aan de slag gaat draagt daaraan bij. DSM wil graag haar contractors ondersteunen om de veiligheidsprestaties en mindset op hetzelfde niveau te brengen als van eigen medewerkers. Daarom introduceert DSM een verbeterde aanpak van trainingen en assessments voor contractorpersoneel. Het Gist Productie Bedrijf (GPB) in Delft loopt hierin voorop.

DSM wil toe naar een situatie waarin 

  • er één platform is voor alle trainingen die nodig zijn voor de job (zie matrix), met een duidelijk overzicht en eenvoudige verificatie van de status van alle trainingen (zie hier de infographic).
  • er ter controle van vaardigheden een toets wordt afgenomen in een assessment center van onze partner Deltalinqs Training & Services.
  • Een Digitale Veiligheids Passport (Digital Safety Passport/ DSP), verzorgd door Secure Logistics, wordt gebruikt om zicht te houden op ieders trainingen en kwalificaties.
  • er vanaf een nog nader te bepalen datum (Q4 2021– Q1 2022)  zonder deze pas geen werkzaamheden mogen worden verricht op het terrein van het GPB. De exacte datum zal nog worden gecommuniceerd.

Voor de contractors van DSM betekent dit dat alle trainingen en kwalificaties van medewerkers via één portal toegankelijk zullen zijn, en dat de papieren veiligheidspas wordt vervangen door een digitale variant. Bijkomend voordeel is ook dat dit de toegang tot de site Delft zal versnellen, en de registratieprocedure vereenvoudigen.

Op het DSP worden alle trainingen geregistreerd die nodig zijn om toegang te krijgen tot de site met o.a.:

  1. VCA
  2. Deltalinqs Poortinstructie
  3. DSM value trainingen
  4. Specifieke locatie trainingen
  5. Assessment bij het Regionale Safety Center van Deltalinqs

Eenmaal aan de poort controleert de beveiliging of aan de minimale trainingen zijn voldaan (poortinstructie/VCA) via het Digital Safety Passport. De supervisors gebruiken deze ook voor controle van alle andere benodigde, geldige trainingen. Als de benodigde training niet compleet is kunnen deze bij de Deltalinqs licentiehouder worden gevolgd. Na goed resultaat kan de training worden bijgeschreven op het DSP. 

Uw medewerkers hebben al een DSP
Dan hoeft u alleen te zorgen dat uw medewerkers over de juiste trainingen beschikken om op de locatie te mogen werken.

DSP's aanvragen
Alleen werkgevers kunnen een DSP aanvragen. U moet dan eerst een contract afsluiten. Voor meer informatie hierover en starten, klik hier. Geldige VCA, SIR, SOG en Deltalinqs certificaten worden direct bijgeschreven en de expiratie wordt bewaakt. 

Het DSP activeren
Medewerkers kunnen het DSP laten activeren bij onze beveiligingsloge. Neem hiervoor het ID document mee, dat is gebruikt voor de aanvraag van het DSP.  Hierna is deze gereed voor gebruik.

Het volgen van de DSM e-learnings 
Meld aan met het user ID van het DSP (zescijfers) en de geboortedatum of achternaam. Als de e-learnings met succes zijn afgerond, komen deze direct in de App te staan. Daarna kunnen deze worden bijgeschreven op het DSP bij de beveiligingsloge. Let op, dit kan alleen op een geactiveerde DSP.

Licentie Deltalinqs Training & Services 
Om tijd aan de poort te besparen, kunt u de DSM e-learnings en Deltalinqs Poortinstructie zelf verzorgen. U kunt hiervoor een licentie aanvragen bij Deltalinqs Trainingen en Services. Wanneer u de trainingen geeft, is het belangrijk dat u uw medewerkers er op wijst om aan te melden met het DSP user-id, zodat de trainingen direct in de DSP app komen te staan. 

Veelgestelde vragen

Wij hebben alle veelgestelde vragen voor u gebundeld in deze pdf.