CargoCard @ KloosterboerVlissingen Container terminal en empty depot
Kloosterboer Vlissingen
Finlandweg 10
4455 IN Nieuwdorp
Tel: +31 118 486200
Openingstijden:
Ma t/m vr: 7.00 uur - 17.30 uur (muv nationale feestdagen)

De vestiging van Kloosterboer in Vlissingen is een van de grootste koel- en vriesterminals in Nederland en Europa. De locatie heeft een koel- en vriescapaciteit van 1.700.000 m3 en de containerterminal heeft een opslagcapaciteit van 5600 TEU incl. 800 reefer plugs. Vanwege de ligging is de terminal een ISPS locatie. Deze internationale richtlijn verplicht zeehavens om elke persoon die het terrein betreedt te registreren. Met honderden bezoekers per dag is het vanzelfsprekend van groot belang om dit proces veilig, slim en privacy-proof in te richten.


Vanaf 24 mei 2019 krijgen daarom chauffeurs alleen toegang tot de containerterminal en het empty depot met een geldige CargoCard. Voor Kloosterboer betekent dit dat ISPS-compliancy geborgd is en tegelijkertijd besparen vervoerders tot 60% tijd op het extra parkeren, in- en uitstappen en onnodig wachten aan de balie ten behoeve van het aanmelden en identificeren. Bovendien hoeven er aan de poort geen ID-documenten meer overlegd of gescand te worden.


Hoe werkt het?
Het transportbedrijf ontvangt een opdracht (booking) van zijn opdrachtgever.
Via de Kloosterboer Container Portal of de Container App boekt de transportplanner een “time slot” voor het laden en/of lossen van containers. Hiervoor zijn gegevens van de container en eventuele van de vrachtwagenchauffeur nodig. Na boeking zorgt het systeem voor verzending van een automatische bevestiging met een uniek TAR- (Truck Appointment Registration) en Gate nummer.

Op de gekozen dag en tijd meldt de chauffeur zich bij de betreffende Gate met het TAR nummer. Vervolgens toont de chauffeur zijn CargoCard in de zuil en na akkoord volgt een ticket waarop de opstelplaats te zien is. De chauffeur krijgt vervolgens toegang tot de terminal.

Bij aankomst op de opstelplaats wordt de chauffeur automatisch geladen of gelost.