Pionier op het gebied van veiligheid, identiteit en toegang

Al sinds 2003 zijn wij pionier op het gebied van veilige, slimme en privacyproof identiteits- en toegangsmanagement oplossingen voor zakelijke gebruikers in de logistiek, bouw en industrie.

Wij geloven, dat onze gebruikerscommunities in alle vertrouwen en op maximale snelheid on- en offline hun bedrijfsvoering moeten kunnen optimaliseren. Dankzij geverifieerde informatie over werkgever, werknemer en diens kwalificaties versnellen onze XS-ID’s - CargoCard/PortKey/Digital Safety Passport- fysieke en online (toegangs)processen met wel 60%. Persoonsgegevens zijn hierdoor optimaal beschermd.

Achtergrond
Onze dienstverlening kent zijn oorsprong in de containersector, waar elke dag duizenden chauffeurs aan de poort staan om hun lading te lossen of laden. Om de wachtrijen de verkorten, de security te verhogen en de doorloopsnelheid op het terrein te verhogen, werd gezocht naar een gestandaardiseerd en betrouwbaar authenticatiesysteem om deze processen te versnellen. De oplossing werd een informatiesysteem, dat goed en veilig samen werkt met bestaande systemen. Het systeem  – geïntroduceerd als CargoCard -  registreert, bewaakt, beschermt en ontsluit belangrijke informatie als identiteit en bijbehorende claims op een geverifieerde en gestandaardiseerde wijze. Met de toevoeging van een biometrische template wordt de informatie bovendien onlosmakelijk aan de persoon gekoppeld. Sinds die tijd is het hard gegaan. De dienstverlening is doorontwikkeld met nieuwe functionaliteiten en producten, zoals de PortKey, Digital Safety Passport en de XS-ID.Privacy-by-mindset is onze bedrijfsfilosofie.

Alles wat wij doen staat in het teken van de bescherming van Persoonsgegevens. Onze Functionaris Gegevensbescherming houdt intern toezicht op de beveiliging en verwerking van persoonsgegevens.

De XS-Community groeit

Dagelijks vertrouwen 4.900 bedrijven uit 33 landen met tienduizenden werknemers op de efficiënte en veilige gegevensuitwisseling via de XS-ID. Bij meer dan 100 bedrijven in drie landen wordt de XS-ID geaccepteerd. En elke week sluiten er nieuwe bedrijven aan.  Sluit jij ook aan?

Vanzelfsprekend

Onze processen zijn gecertificeerd volgens ISO9001 en ISO27001.

iSHARE

Door de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen zien wij een steeds grotere rol voor onze XS-ID weggelegd, zodat werknemers zich ook in online applicaties veilig kunnen identiceren. Een van de voorbeelden waarbinnen het XS-ID al ingezet wordt, is het  iSHARE afsprakenstelsel,. iSHARE stelt de logistieke sector in staat om veilig en drempelloos data te delen. Binnen het iSHARE stelsel zijn wij Identity Provider. Dit betekent dat iedereen die in het bezit is van een XS-ID veilig in kan loggen bij een van de deelnemers.

Als founding member zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van dit afsprakenstelsel.