Onze software developers spelen een cruciale rol in het leveren van geavanceerde technologische oplossingen voor onze klanten. Vandaag vertelt Casper, een van onze toegewijde software engineers, over zijn carrière bij Secure Logistics. Zijn passie voor programmeren en zijn praktische instelling maken hem een onmisbare kracht binnen ons team! 

Over Casper 

Ruim vijf jaar geleden begon Casper zijn carrière bij Secure Logistics via een detacheringsbureau, waarna hij binnen een jaar een vast teamlid werd. Hij werkt voornamelijk aan de interacties tussen onze hardware en de software, wat betekent dat hij zich bezighoudt met alles wat bij de klant staat. “Programmeren heeft me altijd gefascineerd. Na mijn bachelor besloot ik geen master te doen, maar direct werk te gaan zoeken, met de overtuiging dat ik mijzelf ‘on-the-job’ meer dan voldoende verder zou kunnen ontwikkelen. Ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt, het heeft mij veel waardevolle ervaringen opgeleverd," zegt Casper.  

Impactvolle projecten 

Tijdens zijn tijd bij Secure Logistics heeft Casper aan diverse indrukwekkende projecten gewerkt. Een van de hoogtepunten was zijn rol in de integratie van nieuwe biometrische technologieën: vingeradrukbiometrie. "Vooral wanneer iedereen het eindresultaat bewondert en ik weet dat ik daar een grote rol in heb gespeeld, dan ben ik echt trots", zegt Casper. Hij waardeert vooral de projecten waarbij hij snel en direct feedback kan krijgen, zoals de recente implementatie van de nieuwe biometrievorm vingerafdruk. "Positieve feedback is altijd prettig, vooral omdat de door mij gemaakte software vaak op de achtergrond draait. Het is fijn om te weten dat alles goed werkt, zelfs als het niet direct opvalt," voegt hij toe. 

Hoe ziet een werkdag eruit?   

Voor Casper bestaat er geen typische werkdag; elke dag brengt nieuwe uitdagingen en variaties. Casper ligt toe: "De dag begint vaak met het bekijken van de sprintplanning, waarin de openstaande acties voor een periode van twee weken staan beschreven. Soms werk ik aan meerdere dingen tegelijkertijd, wat veel energie kost door de grote verschillen in projecten. Ik houd ervan om mezelf volledig te kunnen concentreren op één taak, omdat dat mij in staat stelt om diep in de materie te duiken en echt impact te maken. Dagelijks hebben we ook een ‘daily stand-up’, een kort overleg met het software developmentteam. Hierin bespreken we de voortgang van de projecten en eventuele uitdagingen. Het is fijn om op deze manier direct op de hoogte te blijven van elkaars werkzaamheden en om snel knelpunten te identificeren." 

 

Casper kijkt uit naar de verdere uitrol van de vingerafdrukscanners: "Ik ben erg benieuwd naar de feedback die we gaan ontvangen. Constructieve feedback vanuit de gebruikers is altijd waardevol en motiverend. Ik verheug me erop om te blijven werken aan innovatieve projecten die direct bijdragen aan de tevredenheid en het gemak van onze eindgebruikers!” 

Werkomgeving en collega’s  

“Bij Secure Logistics heerst een gezellige en collegiale sfeer. Ik heb hier dan ook veel belangrijke vriendschappen opgebouwd en waardeer de platte hiërarchie binnen de organisatie. Op vrijdag spelen we na werk met collega's vaak Dungeons & Dragons en bestellen we pizza, of iets anders lekkers! Dit is de perfecte start van het weekend! Buiten het fijne sociale aspect, hoef je hier niet door meerdere hoepels te springen om gehoord te worden. Je kan in principe altijd binnenstappen bij de directeur om een praatje te maken of je zegje te doen. Dit toegankelijke werkklimaat zorgt ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt en zijn beste werk kan leveren,” zegt Casper.  

 

Casper sluit af; “Ik kijk uit naar nog vele mooie en succesvolle jaren bij Secure Logistics, waarin ik mijn vaardigheden verder kan aanscherpen en hopelijk kan doorgroeien naar Senior Developer!” 

7 Z8 A9216